Eigenschappen van de wijnstok


De gelijkenissen met het moederras Riesling is onmiskenbaar. De bladeren zijn van middelmatige grootte, met een blaarvorming oppervlakte structuur. De druiven zijn van middelmatige grootte en compacter in vergelijking met Riesling druiven, maar langer. De bloei en het begin van de rijping is in vergelijking met Riesling eerder.

Kwaliteiten van de wijn


De wijnen zijn sterk, fruitig en zijn gelijkenissen met Riesling en Pinot Blanc. De oogst resultaten tonen ten opzichte van de Riesling een iets hogere opbrengst.

Nadat de 400 Johanniter stokken (met een onderstam 125AA) in het voorjaar 2006 gepland zijn, is kort daarna de naam van ons wijngoed bepaald: Domaine des Chauves Souris (Domein van de vleermuizen), een logische naam als je bedenkt dat de historische kluis waar in de 2e wereldoorlog de ‘Nachtwacht’ verborgen gehouden is en waar de vleermuizen nestelen, op een steenworp afstand is.

De naam van het domein is te lezen en is afgebeeld met 4 vleermuizen - gemaakt door Alex Bastings en bevestigd op het smeedijzeren toegangshek - die de eigen identiteit van de 4 wijnboeren cq eigenaren van het wijndomein symboliseren.

In 2007 is het perceel uitgebreid met 1.200 m2 waar 200 stokken Johanniter zijn aangepland. Dus in totaal 600 wijnstokken Johanniter, onderstam 125AA op en perceel van 2.500 m2.
In 2008 is met succes voor de eerste keer geoogst. De oogst (100 liter) was in kwalitatief opzicht een groot succes. De eerste oogst is gebotteld in speciale flessen van 0,5 liter, een bijzondere blauwe fles voor een bijzondere eerste oogst WuM.

Want inmiddels is ook de naam van onze wijn bepaald: WuM (Wijn uit Maastricht).
In 2007 hebben we een openingsfeest gehouden en vanaf 2009 zijn we voornemens om jaarlijks een oogstfeest te houden, zeg naar een WuM festijn.